Cu ce ne ocupam
Asociaţia pentru Calitatea Vieţii este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit constituită cu misiunea de a crea o imagine de ansamblu şi integratoare asupra calităţii vieţii prin sprijinirea, organizarea şi desfăşurarea de activităţi de îmbunătăţire a calităţii vieţii umane.
Cu o activitate din anul 2006, viziunea ACV este ca asociaţia să devină un reper strategic privind conceptul de calitatea vieţii şi care să mobilizeze voinţa personală în a conştientiza, asuma şi îmbunătăţii calitatea vieţii umane la nivel comunitar.
Ce am realizat pana acum…
„Catalogul de idei şi iniţiative
Proiectul naţional de susţinere a ONG-urilor „Catalogul de idei şi iniţiative” (2012) – scopul proiectului ȋl reprezintă crearea unui catalog de prezentare pentru un număr de 30 de ONG-uri din România care ȋşi desfăşoară activitatea ȋn domeniul educaţiei şi incluziunii sociale. Initiaţiva doreşte să promoveze şi să răsplătească ONG-urile active şi să potenţeze noi parteneriate.
„Arborele Anului în România "
Proiectul ”Arborele Anului ȋn România – 2011” – proiect prin care asociaţia a ȋnscris ȋntr-un concurs naţional un platan din Timişoara pentru a obţine titlul de copacul anului ȋn România. Copacul ȋnscris de ACV a luat locul III la nivelul României.
„Cercetare în domeniul calităţii vieţii”
Organizator al proiectului ”Cercetare ȋn domeniul calităţii vieţii” – proiect pilot finanţat din fonduri proprii şi atrase din comunitate prin care asociaţia susţine realizarea de cercetări proprii ȋn domeniul calităţii vieţii, dar şi sprijin material şi bibliografic pentru realizarea de lucrări de licenţă şi teze de doctorat cu tematică pe domeniul calităţii vieţii. Proiectul se desfăşoară ȋncepând cu anul 2007 până ȋn prezent.
„Dezvoltarea Indicatorilor de Bunăstare pentru Planificarea Participativă a Strategiei UE pentru Europa 2020”
Participant ȋn proiectul „Dezvoltarea Indicatorilor de Bunăstare pentru Planificarea Participativă a Strategiei UE pentru Europa 2020” (anul 2010-2011) – obiectivul proiectului a fost de a oferi cetăţenilor, funcţionarilor publici şi organizaţiilor societăţii civile posibilitatea de a interacţiona ȋn vederea îmbunătăţirii strategiei Europa 2020 pentru calitatea vieţii.
Ȋn cadrul acestui proiect, Asociaţia pentru Calitatea Vieţii a participat la masa rotundă organizată de Centrul pentru Politici Publice din Cluj-Napoca ȋn cadrul proiectului „Dezvoltarea indicatorilor de bunastare pentru planificarea participativa a Strategiei UE pentru Europa 2020”, ȋn noiembrie 2010 la Cluj-Napoca şi februarie 2011 la Baia Mare.
Sursa: http://www.cenpo.ro/wellbeing/wp-content/uploads/2011/09/Case-study-Romania.pdf
Sursa: http://www.cenpo.ro/wellbeing/citizens-panel-11-february-2011-baia-mare-romania
„Grassroots Europe for Local Wellbeing”
Proiectul „Grassroots Europe for Local Wellbeing” (2011) a avut scopul de a consolida dialogul între organizaţiile societăţii civile europene şi instituţiile Uniunii Europene.
„Sprijin pentru tine” – proiect umanitar – din anul 2007 până în prezent
Proiectul constă în oferirea de servicii de suport unor categorii dezavantajate social sau în situaţii de criză prin activităţi cu caracter umanitar.
„Un sprijin pentru vârsta a treia”
Reprezintă implementarea unui proiect de îmbunătăţire a calităţii vieţii prin furnizarea de asistenţă comunitară pentru persoanele vârstnice:
Proiectul de asistenţă comunitară „Un sprijin pentru vârsta a treia”, s-a desfăşurat ȋn perioada 1 noiembrie 2010- 31 octombrie 2011, fiind finanţat de către United Way Romania. Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea calităţii vieţii a unui număr de 50 de vârstnici singuri şi cu venituri mici din municipiul Timişoara.
„Tineri în acţiune”
Proiectul “Tineri ȋn Acţiune” – Ȋn perioada 2007-2012 au fost implementate un număr de 12 proiecte internationale de tineret susţinute din Fondul European de Tineret “Youth in Action”. Partenerii principali au fost organizaţii non-guvernamentale din Turcia, Italia, Grecia, Lituania, Slovenia, Letonia, Spania, Estonia, Bulgaria, Portugalia, Ungaria, Luxembourg, Cipru, Suedia, Islanda, Finlanda. Acest tip de proiecte oferă tinerilor posibilitatea activării într-un mediu multicultural unde dobândesc prin mijloace ale educaţiei non-formale diferite deprinderi necesare în dezvoltarea personală. Tematica proiectelor a fost diversă, in general incadrandu-se in area educaţională, cultural-artistică şi sportivă.
„Bank of ideas”
Proiectul internaţional de susţinere a ONG-urilor “Bank of ideas” (2011-2012) – proiect de continuare a unor colaborări anterioare cu ONG-uri din Uniunea Europeană, desfăşurat ȋn perioada 1 mai 2011 – 1 ianuarie 2012 in Luxembourg. Proiectul a avut ca scop crearea unui suport informatic pentru susţinerea unei reţele de ONG-uri la nivel european, pentru dezvoltarea unor proiecte comune ȋn viitor.
„Ziua Grădinii Botanice – Timişoara – anul 2009 şi anul 2010”
Proiectul „Ziua Grădinii Botanice – Timişoara – 2009 şi 2010“: proiect realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara şi Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara. Perioada de desfăşurare: iunie-septembrie 2009 şi mai 2010, eveniment de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind istoricul, importanţa şi biodiversitatea Grădinii Botanice din Timişoara.
Asociaţia pentru Calitatea Vieţii
Ne poti suna oricand la
0040-726491660
0040-723862149
calitateavietii@yahoo.com
Ne vei gasi la:
Timişoara, str. Cugir, nr.6, bl.60, sc. B, ap.1
CONT
RO59 BTRL 0360 1205 A608 85XX Banca Transilvania Timisoara